برای داشتن ناخن های محکم و زیبا، باید با روش های تقویت ناخن آشنا شویم. شکنندگی و ضعیف شدن ناخن؛ یکی از شایعترین مشکلات ناخنها خصوصا در بین خانمها میباشد. به همین دلیل، دانستن چگونگی تقویت طبیعی و سریع ناخنها به روشهای خانگی و آسان یکی از سوالات رایج در زمینه آرایشی و زیبایی و سلامت است.
اساسا تقویت و استحکام ناخن؛ به علت عملکرد زیبایی و همچنین سلامتی آنها هم در دست و هم در پا انجام میشود. علاوه بر این، ناخنهای شکننده، میتوانند مانع از انجام برخی فعالیتهای روزانه (مانند شستن مو یا لباس پوشیدن) شوند.
در عین حال باید بدانید که شکنندگی ناخنها، آنها را در برابر میکروارگانیسمهای فرصت طلب آسیب پذیرتر میکند. بنابراین، خطر ابتلا به عفونت قارچی یا باکتریایی در ناخن نیز افزایش مییابد.
برای همین، توصیه میشود در صورتی که ناخنهای شکننده، نرم یا پوسته پوسته شده ای دارید، حتما درمان بازم برای تقویت و استحکام ناخنها را شروع نمایید. برای آشنایی با علل ضعف و شکنندگی ناخنها و همینطور انواع روش تقویت ناخن و پاسخ به کلیه سوالات شما در این زمینه با این بخش از سری مطالب مربوط به سلامت و زیبایی ناخن، از مجله وقت مد (https://vaghtemod.ir) همراه ما باشید.
در مطالب قبلی وقت مد، در مورد شیک ترین مدل و طراحی ناخن ، با جدیدترین مدل طراحی ناخن آشنا شوید! (همراه با ویدیو) و همینطور در مرود بهترین روغن برای تقویت ناخن چیست؟ انواع روغن مناسب جلوگیری از شکنندگی ناخن، به صورت کامل شرح داده شده است.
دلایل ضعف و شکنندگی ناخن دست و پا
قبل از اینکه به روشهای درمان تقویت ناخن بپردازیم، بهتر است که دلایل شکنندگی و ضعف آنها را بشناسید.
- سرما و کاهش دما؛ به طور کلی بر بدن ما تأثیر گذاشته و جریان خون را کاهش میدهد. در نتیجه شما شاهد شکنندگی بیشتر ناخنها در فصلهای سرد سال (پاییز و زمستان) خواهید بود.
- یکی از اصلیترین دلایل شکنندگی ناخن؛ به دلیل کم آبی بدن یا رژیم غذایی نامناسب است. آنچه میخوریم و مقدار آبی که مینوشیم بر کل بدن ما از جمله ناخنها تأثیر میگذارد.
- دلیل بزرگ دیگری که میتواند ناخنهای ما را ضعیف کند؛ استفاده منظم از مواد شیمیایی میباشد. برای مثال اگر مانیکور نیمه دائمی یا لاک خود را با یک ماده شیمیایی بسیار قوی انجام دهید به احتمال زیاد ناخن شما ضعیف میشود. (مانیکور ناخن (Nail Manicure) چیست؟ مزایا و معایب مانیکور ناخن)
- رنگ پریدگی و تغییر رنگ ناخن نیز معمولا به علت کم خونی یا کمبود آهن است. بنابراین باید بدانید که چه غذاهایی برای درمان کم خونی و سلامتی خود و ناخنها بخورید.
- رشد کم ناخن نیز به دلیل کمبود روی و ویتامین A یا استفاده از داروهای خاص است که میتواند منجر به این مشکل شود.
- ناخنهای بسیار نازک و شکننده بر اثر کمبود پروتئین، نحوه مصرف پروتئین میباشد. (خواص شگفت انگیز روغن آرگان (Argan oil)! کاربرد روغن آرگان برای پوست، مو و ناخن)
- ناخنهایی با خطوط افقی و شکننده به خاطر کمبود ویتامینهای گروه B به خصوص بیوتین به وجود می آید. (بیوتین (Biotin) چیست؟ آیا بیوتن به درمان ریزش مو کمک میکند؟)
- ناخن ها با لکه های قرمز و تیره به علت ضربه و همچنین میتواند نشانه ای از تومور ناخن باشد. اگرچه این حالت زیاد شایع نیست، اما توصیه میشود برای معاینه به پزشک مراجعه کنید.
- ناخن دارای لکه های زرد بر اثر عفونتهای قارچی و باکتریایی و مشکلات تنفسی مانند برونشیت ایجاد میشود.
بیشتر بدانید: آموزش مراحل مانیکور و پدیکور ناخن (Manicure and pedicure nails).
علت پوسته پوسته شدن ناخن چیست؟
وقتی ناخن ها پوسته پوسته میشوند؛ ممکن است دچار کمبود مواد مغذی شده باشید. در این مورد به احتمال زیاد کمبود ویتامین D دارید. بخاطر کمبود ویتامین D به خودی خود، ناخنها پوسته پوسته میشوند، زیرا کمبود کلسیم در بدن وجود دارد.
درصورتیکه، مقدار مناسبی از کلسیم و ویتامین دی، مصرف کنید به احتمال زیاد مشکل پوسته پوسته شدن ناخنها حل خواهد شد. عمدتا، ویتامین D در فرآیند جذب کلسیم حیاتی است، بنابراین کمبود آن باعث کم شدن کلسیم بدن میشود. با شروع مصرف کلسیم و ویتامین D، میتوانید در عرض یک هفته یا بیشتر شاهد تغییر در ناخنهای خود باشید.
بیشتر بدانید: همه حقایق و روش های کاشت ناخن! مزایا، معایب و فواید کاشت ناخن.
بهترین روغن برای استحکام و تقویت ناخن
روغن آووکادو؛ برای تقویت، سلامت و استحکام ناخنها بسیار مناسب است، زیرا حاوی 12 ویتامین از 13 ویتامین مناسب برای ناخنها میباشد. همچنین این روغن حاوی آهن، روی و پتاسیم است. علاوه بر این روغن آووکادو، PH ناخن را متعادل کرده و بافت آنها را بهبود میبخشد.
بنابراین، بهتر است این روغن را به صورت روزانه و با استفاده از یک پد پنبه ای بر روی ناخنهای خود اعمال کنید تا نتایج شگفت انگیز آن را بعد از مدت کوتاهی ببینید.
بیشتر بدانید: آموزش لمینت ناخن یا کاور ناخن، مواد و ابزار مورد نیاز برای لمینت و کاور ناخن.
رژیم غذایی مناسب برای تقویت و سلامت ناخن پا و دست
به گفته healthline، علاوه بر روغنها و محصولات گیاهی و طبیعی که در مطلب قبلی مجله وقت مد به آنها اشاره شد، غذاها و مواد خوراکی نیز در تامین ویتامین، پروتئین و به طور کلی تقویت و استحکام ناخنها نقش بسزایی دارند.
به همین دلیل در زیر انواع رژیم غذایی و مواد مورد نیاز برای تقویت و سلامت ناخن را به شما معرفی میکنیم:
درباره ناخن بدانید: آموزش انتخاب بهترین شکل ناخن برای دست و پا!؟ کدام فرم ناخن به دست شما می خورد؟!.
رابطه تخم مرغ با سلامت و تقویت ناخن
تخم مرغ برای سلامت ناخنها حیاتی است، زیرا بیوتین بدن را تامین کرده و به نوبه خود برای تولید کراتین ضروری میباشد. کراتین یک پروتئین کلیدی و جزء اصلی ساختار ناخن است. تخم مرغ سرشار از پروتئین، آنتی اکسیدان ها، اسیدهای چرب و ویتامین های A و D میباشد.
بیشتر بدانید: بیوتین (Biotin) چیست؟ آیا بیوتن به درمان ریزش مو کمک میکند؟
تاثیر سبزیجات در سلامت و تقویت ناخن
سبزیجات برگ سبز مانند اسفناج، شاتوت، کلم، کلم بروکلی یا گل کلم، فیبر و آهن بدن ما را تامین میکنند. در نتیجه این سبزیجات سبز رنگ باعث سطح کافی گلبول های قرمز خون میشوند. همچنین آنها منبع عالی برای تامین ویتامین C و بتاکاروتن و همینطور برای تولید کلاژن ناخن ضروری هستند.
از روی در رژیم غذایی و تقویت ناخن استفاده کنید
غذاهای دریایی حاوی مقدار زیادی روی هستند. کمبود این ماده معدنی، منجر به ایجاد لکه های سفید بر روی ناخن میشود. بنابراین خوردن ماهی سالمون را برای تقویت ناخنها پیشنهاد میکنیم.
بیشتر بخوانید: لمینت ناخن (Nail Lamination) چیست؟ مزایا و معایب کاور ناخن.
تاثیر ویتامین A در سلامت و تقویت ناخن دست و پا
ویتامین A برای بازسازی سلولها و به ویژه برای تقویت ناخنها از پوسته پوسته شدن و ضعیف شدن آنها نیز جلوگیری میکند. این ماده مغذی در غذاهایی مانند هویج، کدو تنبل، سبزیجات برگ سبز، گوجه فرنگی، شیر، زرده تخم مرغ و روغن ماهی یافت میشود.
نقش گوشت و حبوبات در سلامت ناخن دست و پا
گوشت بدون چربی مانند بوقلمون، مرغ یا خرگوش، منبع بسیار خوبی از پروتئینهای کامل بدن برای استحکام ناخن هستند.
حبوبات، حاوی مقدار زیادی نیاسین برای تشکیل صحیح کراتین میباشند و یکی از انواع روش تقویت ناخن استفاده از این مواد برای بهبود ناخنها دست و پا است.
بیشتر بدانید: بیبی بومر ناخن چیست؟ آموزش انجام انواع بیبی بومر ناخن.
رژیم غذایی سیلیکون و زغال اخته برای سلامتی ناخن
غذاهای غنی از سیلیکون برای کلاژن و تقویت ناخنها بسیار مهم هستند. سیلیکون را میتوان در غذاهایی مانند خیار، فلفل، گوجه فرنگی، بلغور جو دوسر یا تربچه یافت.
زغال اخته یکی از بهترین مواد غذایی برای تقویت ناخنها است. این میوه تازه غنی از ویتامین C بوده و ایده آل برای گنجاندن در صبحانه، میان وعده یا استفاده در دسرها به منظور دستیابی به فواید فراوان آن میباشد.
چگونه یک سفتکننده ناخن در خانه درست کنیم؟
اگر نمیخواهید برای یک سفتکننده و یا تقویتکننده ناخن مبتنی بر مواد شیمیایی موجود در داروخانه ها، هزینه کنید، خودتان با مواد طبیعی موجود در خانه میتوانید آن را درست نمایید. با ترکیب سه ماده طبیعی و ضروری جوش شیرین، آبلیمو و سیر، میتوانید به طور خانگی ناخنها را سفت کنید.
برای تهیه ماسک خانگی به عنوان سفت کننده ناخن، کارهای زیر را انجام دهید:
- ابتدا مقداری آبلیمو را با سیر مخلوط کرده و جوش شیرین را اضافه کنید.
- سپس محلول بالا را در ظرفی بریزید.
- انگشتان خود را در آن خیس کرده تا ناخنها از جمله ناحیه کوتیکول در داخل آن قرار گیرد. (کوتیکول ناخن (Nail cuticle) چیست؟ آموزش کارکرد، عملکرد، فواید و روش های نگهداری و مراقبت از کوتیکول ناخن)
- اجازه دهید، انگشتان شما حدود یک الی دو دقیقه خیس بخورد.
- این فرآیند را دو بار در روز انجام دهید تا ناخنهای قوی و محکمی داشته باشید.
- با استفاده از این درمان خانگی سفت کننده ناخن، در عرض چند هفته نتایج را خواهید دید. بهترین چیز در مورد این سفت کننده ناخن ارزان و طبیعی بودن آن است و اینکه دستان شما را خوشبو میکند.
مطالعه بیشتر: شیکترین مدل ژلیش ناخن، با جدیدترین طرح های ژلیش ناخن آشنا شوید.
بهترین روش برای رشد سریع ناخنها و سلامت بیشتر آن
بهترین راه برای رشد سریع ناخنها و انواع روش تقویت ناخن، مراقبت و نگهداری و حفظ سلامت کامل آنها میباشد. برای رسیدن به این هدف، بهتر است غذاهای خوب بخورید و با مواد غنی از کراتین، خود را هیدراته کنید و حتما از سفت کننده ناخن (خرید از داروخانه و یا تهیه خانگی آن که در بالا گفتیم) نیز بهره بگیرید. با انجام این سه کار، ناخنهای شما از سلامت بهتری برخوردار خواهند شد و احساس بهتری به شما میدهد. از طرفی، ناخن شما سریعتر رشد میکند.
علت ناخنهای موج دار چیست؟
ناخن مواج یا موجدار معمولاً در افراد مسن و پیر ظاهر میشود. زمانی که فرد از سن معینی (50 تا 60 سالگی) میگذرد، بدن شروع به تغییر کرده و ارگانیسم بدن، متفاوت عمل میکند. یکی از فرآیندهایی که در بدن با بالارفتن سن، تغییر میکند، تشکیل ناخن است. در این سن، احتمالاً ناخنهای شما شروع به موج زدن میکنند که کاملاً طبیعی است.
درصورتیکه با وجود سن پایین، ناخن های شما موجدار است، احتمالا مشکل کمبود کراتین داشته باشید. کراتین جزء اصلی ناخن است. بنابراین با شروع به خوردن غذاهای غنی از کراتین و یا مصرف مکملهای آن، ناخن شما مطمئنا به حالت عادی باز میگردد.
درباره ناخن بدانید: آموزش روش های ریمو ناخن! همه چیز در مورد پاک کردن کاشت ناخن در خانه.
ترفندهای تقویت ناخن
برای تقویت ناخنهای دست و پا، رعایت یکسری اقدامات و ترفندها به صورت روزانه بسیار تاثیر گذارخواهد بود:
- استفاده از یک مانیکور و پدیکور مناسب با ابزارهای باکیفیت برای تقویت و جلوگیری از ضعف ناخن خیلی مهم است. همچنین، لاکهای ناخن میتوانند عملکرد محافظتی داشته باشند. با این حال، بهتر است بیش از یک بار در هفته لاک ناخن اعمال نشود. به همین ترتیب، استفاده از پاک کننده ناخن بدون استون توصیه میشود. در مورد ناخنهای مصنوعی نیز باید در نظر داشت که برداشتن آنها از انتقال اکسیژن کافی به ناخن جلوگیری میکند. (بیشتر بدانید: پدیکور ناخن (Nail pedicure) چیست؟ با مزایا و معایب جالب پدیکور آشنا شوید)
- از مرطوب کننده برای دست و ناخن استفاده کنید. پس از شستن دستها، با استفاده از کرم با مواد طبیعی و خاصیت مرطوب کنندگی، ناخن را تقویت نمایید. حتما، کل سطح ناخنها و کوتیکولها باید به مرطوبکننده آغشته شوند.